Yes-R geeft meer prijs vanwege roem


1
shownieuws 8 May '17 18:00
Yes-R zou minder van zichzelf blootgeven op social media als hij niet bekend was.
In het nieuwe programma What The #Hack?! wijst hij het publiek op de schaduwzijde van Facebook en Twitter. “Mijn excuus is dat ik artiest ben”, zegt de presentator en rapper maandag in De Telegraaf.

“Ergens is het wel lastig als juist ik die boodschap moet geven”, zegt Yes-R. Hij wil de kijkers van What The #Hack?!, dat vanaf maandagavond op NPO 3 te zien is, op het hart drukken voorzichtig te zijn met tweets en post. “Bij mij staat alles hartstikke openbaar op social media.” Volgens Yes-R is dat nodig, omdat hij “als artiest zo veel mogelijk mensen wil bereiken”. “Maar als ik onbekend was, zou ik waarschijnlijk een stuk voorzichtiger zijn.”

De presentator en rapper schrok van wat mensen zoal delen. “Facebook kan best griezelig zijn”, concludeerde hij. “Mensen mogen best alerter worden. Ik kan me nog herinneren dat je al hip genoeg was als je kon bellen en sms’en. Vergelijk dat eens met wat we tegenwoordig allemaal met onze telefoons kunnen. Dat heeft ook consequenties.”

Dankbaar

Wat die consequenties kunnen zijn laat Yes-R zien in What The #Hack?!, waarin mensen in de maling worden genomen aan de hand van hun post op social media. Zo wordt een inbraak in scène gezet bij een meisje dat haar dagelijkse bezigheden van minuut tot minuut deelt en krijgt een jongen de schrik van zijn leven als blijkt dat zijn blind date al van alles over hem weet.

Volgens Yes-R, die benadrukt dat er geen dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen, schrikken de kandidaten zich een hoedje. “Maar ze vinden het ook vooral fijn dat ze iets hebben geleerd en dat ze anderen zo ook een boodschap mee kunnen geven. In alle gevallen waren ze ons dankbaar.”
© ANP
Deel dit bericht
yes-r
social media
roem
what the #hack?!
1 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?