0
shownieuws 8 Sep '17 15:34
Amhali moet zich voor nieuwe show wegcijferen
Najib Amhali moet zichzelf wegcijferen als presentator van het nieuwe programma Little Big Stars.
In de RTL 4-show die vanaf vanavond te zien is, mogen kinderen uit binnen- en buitenland op de bank bij Amhali tonen wat ze kunnen. Zij kunnen een bijvoorbeeld een lied zingen, een sportoefening voordoen of muffins bakken.

De cabaretier kreeg de klus “in de schoot geworpen” en merkt dat hij er aan moet wennen zelf niet teveel ruimte te nemen. “De kinderen komen op de eerste plaats”, beklemtoont hij. “Laatst was er een jochie met een drumstel. Mijn eerste reactie was: zet er een drumstel naast en laat mij mee doen! Maar dan zeg ik: nee, Najib, het gaat niet om jou. Je mag improviseren, maar blijf op de achtergrond.”

Amhali ging naar Los Angeles om kennis te maken met Steve Harvey, de presentator van de Amerikaanse versie van het programma. “Toen hij hoorde dat ik ook komiek ben én kinderen heb, zei hij dat ik alles wist wat ik moest weten. Het belangrijkste is dat je de kinderen niet behandelt alsof ze kinderen zijn.” De cabaretier kreeg nog wel coaching voordat hij als presentator voor de camera kroop. “Ik vind het een grote eer om dit te mogen doen. Maar ik ben natuurlijk geen journalist of presentator. Ik vind het ook nog steeds lastig om opnames van mijzelf terug te zien.”

Écht toppers

Het nieuwe RTL-gezicht vond het belangrijk dat de kinderen niet aan een afvalrace werden onderworpen. “Het is prima dat daar andere programma's voor zijn, maar ik kan daar zelf niet zoveel mee. Het blijven kinderen, die moet je vooral motiveren en stimuleren.” Niet iedereen die meedoet aan het programma is even goed. “Maar het gaat ook om het enthousiasme, en om de onbevangenheid waarmee ze naast me op de bank zitten. En af en toe zitten er écht toppers tussen die we over tien jaar op de Olympische Spelen of op de grootste wereldpodia terug gaan zien.”

Het antwoord op de vraag met welke talenten zijn eigen kinderen aan het programma mee zouden doen, moet hij schuldig blijven. “Mijn kinderen kunnen natuurlijk álles het beste”, lacht hij. “Maar ik merk vooral dat ze nog niet goed beseffen wat televisie is. We hebben de proefuitzending gekeken; mijn zoontje van 5 vroeg of hij ook een keertje met mij mee mocht in de televisie.”
© ANP
Deel dit bericht
najib amhali
little big stars
rtl4
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?