0
shownieuws 18 Sep '17 15:35
Nabil Ayouch's 'Razzia' gekozen om Marokko te vertegenwoordigen bij de Oscars
In de film 'Razzia' belicht Ayouch sociale ongelijkheid in Marokko.
De nieuwste film van de Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch is gekozen als Marokko's inzending in de voorselecties voor Beste Buitenlandse Film voor de Oscars 2018.

Een selectie commissie onder voorzitterschap van de schrijver en schilder Mahi Binebine koos 'Razzia' om Marokko te vertegenwoordigen, omdat het voldoet aan de vastgestelde criteria van de 'Academy of Motion Picture, Arts and Sciences', meldde het Marokkaanse Cinematografische Centrum (CCM).

In een eerder interview met het Amerikaanse entertainment tijdschrift Variety, zei Ayouch dat 'Razzia' primair is gericht op maatschappelijke vraagstukken, zoals het verschil tussen hogere en lagere klassen en de vrijheid van meningsuiting, een kwestie die betrekking heeft op alle Marokkanen, ongeacht hun sociale status. Bovendien gaat de film over de intolerantie tussen sociale groepen en "de toenemende tendens die er toe leidt dat men elkaar minacht".

'Razzia' werd gefilmd in Ouarzazate, het Atlasgebergte en Casablanca. De film is samengesteld uit vijf afzonderlijke verhalen, waarvan er één dateert uit het jaar 1980 in het Atlasgebergte. De overige vier verhaallijnen vinden plaats in het huidige Casablanca, meldt Moroccoworldnews.
Deel dit bericht
marokko
nabil ayouch
razzia
oscars
2018
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?