0
lifestyle 1 Sep '07 21:25
Prinses Diana herdacht
In Londen wordt herdacht dat prinses Diana tien jaar geleden is overleden, schrijft Elsevier.nl.
In de nacht van 30 op 31 augustus 1997 verongelukte de ex-vrouw van de Britse kroonprins Charles in Parijs.

De auto, waarin Diana met haar vriend Dodi al-Fayed zat, reed tijdens een achtervolging door paparazzi tegen een pilaar van een tunnel. Diana, Al-Fayed en de chauffeur overleden aan de gevolgen van het ongeluk. Uit onderzoek bleek later dat de chauffeur dronken was.

In Londen heeft vrijdag om 12 uur Nederlandse tijd een herdenking plaats in de Guards Chapel, op initiatief van haar zoons prins William (25) en prins Harry (22). Zij zullen een toespraak houden.

Verder zal de favoriete muziek van de ‘peoples princess’ worden gespeeld, onder meer Rachmaninov en Mozart. Bekende Britten zoals premier Gordon Brown, de ex-premiers Tony Blair en John Major, Elton John, Cliff Richard en fotograaf Mario Testino zullen de dienst bijwonen.
De huidige vrouw van prins Charles, Camilla Parker Bowles, is ook uitgenodigd voor de herdenking maar heeft laten weten er niet bij te zijn. Zij heeft geen zin in gedoe rondom haar aanwezigheid. Critici zien haar als de oorzaak van de scheiding tussen Diana en Charles.
Vannacht is al een kleine herdenking in Parijs gehouden.
Deel dit bericht
prinses diana london kroonprins charles engeland
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?