0
lifestyle 24 Sep '07 13:24
Mannen en vrouwen gaan anders op versiertoer
Mannen en vrouwen op de versiertoer vertonen zeer uiteenlopend gedrag.
De man doet de meest onpraktische en onzinnige aankopen om indruk te maken op een vrouw. Andersom worden vrouwen extreem behulpzaam als zij de aandacht van een man op zich willen vestigen, meldt elsevier.nl.

De onderzoekers van de University of New Mexico hebben in totaal vier experimenten gedaan, waarin zij 89 mannen en 70 vrouwen onderzochten. De participanten kregen onder meer foto’s te zien van personen van de andere sekse en moesten opschrijven hoe een ideale eerste date eruit zou zien.
Daarna moesten ze aangeven wat ze zouden doen als ze veel geld te spenderen hebben en als ze veel vrije tijd zouden overhebben. Met die ideale man of vrouw in het achterhoofd bleek dat mannen vooral hun geld wilden uitgeven aan zaken als reisjes, horloges en auto’s.
Vrouwen interesseerden zich nauwelijks voor dit onderwerp. Zij waren juist heel erg bezig met vrijwilligerswerk en hoe dit in de smaak zou vallen bij die knappe man.

Dat blijkt uit onderzoek van Amerikaanse psychologen. Zo is de beste manier voor mannen om indruk te maken op een vrouw het doen van grote aankopen. Ze krijgen de neiging om grote opvallende uitgaven te doen. In praktische aankopen, bijvoorbeeld voor het huishouden, hebben ze geen zin.

Andersom kunnen vrouwen het best de aandacht trekken van een man door bijvoorbeeld op straat geld aan een goed doel te geven.
Heel soms worden mannen ook behulpzaam, maar alleen als dit blijk geeft van dominantie, status of uitzonderlijke moed.
Het is overigens voor de vrouw alleen maar interessant als haar gedrag opvalt. Dus een straatkrant van een zwerver kopen is beter dan thuis water besparen voor een beter milieu.

De grote vraag is natuurlijk waarom dit gedrag succesvol is. Volgens de onderzoekers moet het gezien worden als de veren van een pauw, meldt het tijdschrift De Psycholoog.
Het is heel onhandig en het kost veel moeite om de staart te onderhouden, maar het maakt ook duidelijk dat de pauw in staat is om de veren netjes te houden.
Daar leidt de persoon van de andere sekse dan weer uit af dat diegene ‘sterke genen’ heeft en dus interessant is.

En als na een tijdje blijkt dat hij of zij toch niet de ware is, dan zijn zorgen overbodig. Want uit ander onderzoek bleek onlangs dat gedumpt worden helemaal niet zo erg is als velen denken. Het onderzoek is gepubliceerd in Journal of Personality and Social Psychology.

Dus dames, de volgende keer als je de aandacht wil trekken van ' an attractive young man' koop je gewoon een dakloze krantje. Het is net zo effectief als een mooie glimlach, blijkt dus! En guys... you know diamonds are a girls best friend!
Deel dit bericht
versieren gedrag aankopen
0 reacties (Reacties tonen?)