0
lifestyle 27 Sep '07 12:50
Donatella Versace door hard werken aan de top
Donatella is een echt mode-icoon, maar haar succes is met de jaren gekomen en lag echt niet voor het oprapen.
Donatella Versace zet zich voor de volle honderd procent in voor het modehuis Versace. De 52-jarige modeontwerpster kwam ooit zelfs haar kraambed uit om een herenlijn te ontwerpen, zo meldt de New York Post. Donatella trouwde in 1983 met het voormalige model Paul Beck met wie ze een 21-jarige dochter heeft genaamd Allegra en een 16-jarige zoon Daniël. Inmiddels is ze van hem gescheiden. ''Toen ik net mijn eerste kind op de wereld had gezet via een keizersnee, kreeg ik een telefoontje van mijn broer Gianni", vertelt de altijd hoogblonde Donatella. ,,Hij vroeg waar ik was." Ik zei: ,,Gianni, ik heb net een baby gekregen, ik lig in het ziekenhuis." Broerlief vond een bevalling geen goed excuus en eiste dat Donatella meteen weer aan het werk ging. "Dus stapte ik mijn bed uit, terwijl ik net gehecht was en ging ik weer aan de slag", herinnert ze zich, meldt de Telegraaf. 
Al als klein meisje was Donatella een inspiratiebron voor haar 13 jaar oudere broer. Op 11-jarige leeftijd blondeerde ze haar haar al en droeg ze kleding die Gianni speciaal voor haar had ontworpen. Midden jaren 70 verhuisde Gianni naar Florence. Terwijl Donatella Italiaanse literatuur studeerde aan de universiteit, bezocht ze haar broer in de weekends. Nadat ze was afgestudeerd, deelden zij en haar broer een flat in Milaan.
In 1978 startte Gianni met zijn broer Santo zijn eigen bedrijf. Donatella had de ambitie om als PR-dame te beginnen bij dit bedrijf. In de jaren 80 ontwikkelde Gianni een parfum dat hij aan zijn jongere zusje opdroeg en 'Blonde' noemde. Donatella begon met het ontwerpen van accesoires en Gianni gaf haar een eigen label genaamd 'Versus'. In 1993 presenteerde ze haar eerste kledinglijn onder de naam 'Versace young'. Later werd ze benoemd tot hoofdontwerpster voor Versus.
In 1997 werd Gianni voor zijn huis in Miami doodgeschoten. Donatella was er kapot van en nam het modehuis Versace van hem over. Drie maanden na de dood van haar broer presenteerde ze een Ready-to-wear-collectie. Een jaar later hield ze haar eerste modeshow, in het Ritz-hotel in Parijs.
Donatella is inmiddels een echt mode-icoon. Ze staat bekend om haar extraverte uitstraling en hoge glitter en glamour gehalte. Tot haar vaste klanten horen onder andere Elton John, Liz Hurley, Catherina Zeta-Jones en Kate Moss.
Deel dit bericht
donatella versace mode succes
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?