0
lifestyle 3 Oct '07 2:03
Marjolijn Hof wint Gouden Griffel
Marjolijn Hof (1956) de winnares is van de Gouden Griffel 2007 met 'Een kleine kans' (Querido, 2006).
Dat meldt de Volkskrant.nl. Eerder won ze met dit boek in België de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs en publieksprijs de Gouden Uil van de Jonge Lezer.

Het boek 'Een kleine kans' gaat over het meisje Kiek. Kiek maakt zich grote zorgen over haar vader die dokter is in een oorlogsgebied. De kans dat hij daar komt te overlijden – niet groot volgens haar moeder, maar wel een stuk groter dan als hij in Nederland was gebleven – wordt een obsessie voor haar.
 
Marjolijn Hof begon haar schrijfcarrière in 1996 en in 1999 deed ze dit fulltime. Haar officiële debuut was 'De bloem van de buurt' (Kwintessens, 1999).

In het begin schreef ze vooral voor peuters en kleuters. Ze maakte een aantal prentenboeken voor Sesamstraat met illustrator Fransje Smit, onder meer Koe en mus (Gottmer, 2002) en met illustrator Mylo Freeman Stokstaartjes (Leopold, 2006). De eerste roman voor basisschoolkinderen van Hof won verrassend van favorieten Sjoerd Kuypers (Robin is verliefd), Joke van Leeuwen ( Heb je mijn zusje gezien?) en oude rot Veronica Hazelhoff (Bezoek van Mister P.) Ook al een prestatie waarop statistisch gezien maar een kleine kans is.

Deel dit bericht
marjolijn hof
gouden griffel 2007
'een kleine kans'
belgië
gouden uil jeugdliteratuurprijs
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?