3
lifestyle 3 Oct '07 12:07
Voordringen het meest irritant
Nederlanders ergeren zich het meest aan mensen die voordringen. Dat blijkt uit de top tien van ergernissen die online-onderzoeksbureau Multiscope heeft samengesteld.
Van de 1970 ondervraagden gaf 68 procent aan zich hieraan het meest te ergeren. Zo meldt Nu.nl.
Op de tweede plaats staat het dumpen van afval (58 procent), gevolgd door hondenpoep (57 procent) en bumperkleven (56 procent). Andere ergernissen die vaak worden genoemd zijn spugen op de grond, harde muziek en hangjongeren.

Uit het onderzoek blijkt verder dat vier van de vijf ondervraagden het eens is met de stelling dat asociaal gedrag de afgelopen vijf jaar is toegenomen. Als reden hiervoor noemt 61 procent het gebrek aan opvoeding.

Ook het gebrek aan duidelijke grenzen of aan duidelijke maatregelen en toenemend individualisme worden vaak als oorzaak genoemd. 

Een meerderheid van de ondervraagden (83 procent) denkt dat de verloedering van de samenleving een oplosbaar probleem is. De meesten zijn voorstander van een harde aanpak.
Als oplossingen worden een strengere rechtshandhaving (45 procent), lik-op-stukbeleid (42 procent) en hogere boetes (41 procent) het meest genoemd.

Bijna de helft van de ondervraagden is het eens met de stelling dat de Nederlandse politie een voorbeeld zou kunnen nemen aan hun strengere collega's van de Spaanse guardia civil of de Italiaanse carabinieri.

Er wordt veel geschreven over de jongelui die tegenwoordig er van worden beschuldigd de straten net iets minder veilig te maken, maar toch is het 'voordringen' die bovenaan het lijstje van ergenissen staat. En we weten allemaal wel wie hier zich het meeste schuldig aanmaakt. Dus zie hier, media van Nederland, uw nieuwe doelwit. Demoniseer en bagataliseer de bejaarden, zoals die asociale rollatormuizen dat verdienen!
Deel dit bericht
onderzoek nederlanders ergenissen voordringen
3 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?