0
lifestyle 9 Oct '07 16:34
IslamWijzer in de lucht
De site IslamWijzer is in de lucht. De site is speciaal voor moslimjongeren die vragen hebben over hun geloof...
Moslimjongeren kunnen met vragen over hun geloof terecht bij IslamWijzer.nl. De site werd op vrijdag 5 oktober gepresenteerd in jongerencentrum Argan in Amsterdam. De site heeft een eigen redactie en staat onder leiding van Albert Benschop.

Platform voor discussie
De IslamWijzer is naar eigen zeggen een publicatie- en discussieplatform voor Nederlandse moslims die zich laten inspireren door de islam. Het doel van de IslamWijzer is om jongeren (inter)actief te informeren over maatschappelijke en spirituele kwesties vanuit een islamitisch perspectief. Zij biedt ruimte voor een breed spectrum aan islamitische opvattingen en stromingen.

Redactieverklaring
Op de site is een redactieverklaring te lezen, daarin staat beschreven wat de bezoeker van de site kan verwachten. Opvallend is de stelling die wordt ingenomen over de gepolariseerde maatschappelijke verhouding in Nederland: "De islam en de islamitische gemeenschap liggen onder vuur. Aan het begin van de 21e eeuw is de wereld vol angst voor de islam. Zo beleven veel moslims in Nederland en België de huidige situatie" Maar verderop in de verklaring wordt ook gerefereerd naar de aanjagers van deze polarisatie: "De angstbeelden over de islam zijn vooral in het leven geroepen door kleine groepjes fanatieke jongeren die op eigen houtje een ‘radicale’ islam uitdragen die daadwerkelijk primitief, intolerant, dictatoriaal en gewelddadig is"...

Intermediair
IslamWijzer zegt geen vervanging te willen zijn voor bestaande sites zoals Marokko.nl, Maroc.nl en Hababam.nl. Zij presenteert zich als een intermediair waar verschillende geluiden hoorbaar zijn.


Deel dit bericht
islamwijzer
jongeren
internet
0 reacties (Reacties tonen?)