NS Publieksprijs voor Joris Luyendijk
lifestyle
0
17 Oct '07 17:16
Joris Luyendijk heeft met zijn boek 'het zijn net mensen' de NS Publieksprijs gewonnen. Hij kreeg 24 procent van de stemmen.

In totaal brachten 35.079 mensen een stem uit, aldus initiatiefnemer CPNB, de Stichting voor Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, dinsdag.

Luyendijk krijgt een geldbedrag van 7500 euro en een sculptuur van de hand van Jeroen Henneman. Dit meldt volkskrant.nl.
 
'Het zijn net mensen' is het derde boek van journalist Luyendijk. Het verscheen in 2006 bij Uitgeverij Podium. Nadat hij vijf jaar als correspondent in de Arabische wereld had gewerkt, beschreef hij zijn ervaringen in dit boek. Luyendijk stelt de rol aan de kaak van de massamedia bij de vorming van het westerse beeld van het Midden-Oosten. Van het boek zijn er meer dan 125.000 exemplaren verkocht.

De Nederlandse lezer kon van 2 september tot en met 11 oktober via internet zijn stem uitbrengen voor de NS Publieksprijs. Andere boeken die genomineerd waren zijn 'De wandelaar' van Adriaan van Dis, 'Tirza' van Arnon Grunberg, 'De weduwnaar' van Kluun, 'Close-up' van Esther Verhoef en 'Het laatste offer' van Simone van der Vlugt.

Deel dit bericht
ns publieksprijs
joris luyendijk
'het zijn net mensen'
correspondent midden oosten
0 reacties (Reacties tonen?)
| wachtwoord vergeten?