0
lifestyle 22 Oct '07 21:28
Praten over uithuwelijken nog altijd een taboe
Het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat is een punt waar veel jongeren van Marokkaanse afkomst hun hoofd over breken.
Het vinden van een geschikte huwelijkskandidaat en vooral op welke manier met die persoon in contact moet worden gekomen, is een punt waar veel jongeren van Marokkaanse afkomst hun hoofd over breken.
 
Praten over uithuwelijken is namelijk nog steeds taboe. Daarom hielden Factor G, een organisatie voor maatschappelijke ondersteuning, en de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR) deze week een bijeenkomst in centrum Alouan in Gouda. Het Algemeen Dagblad doet er verslag over: Onder het genot van een glas Marokkaanse muntthee en koekjes, komt de discussie met als thema ’Verliefd zijn is halal’ rustig op gang. Totdat de vrouwen op elkaars mening gaan reageren en persoonlijke verhalen worden gedeeld. ,,Dat is precies de bedoeling, want die verhalen zijn interessant. We kunnen van elkaar leren, daarom is het zo belangrijk dat er wordt gepraat’’, zegt Drifa Sallami, een van de organisatoren en leiders van de discussie.

Vooral een importhuwelijk, dus een man uit Marokko trouwen, is een onderwerp dat veel stof doet opwaaien. Want kun je na een paar weken vakantie weten of iemand bij je past? Ook de rolverdeling binnen het huwelijk is een geliefd discussiepunt voor de aanwezige vrouwen. ,,We zijn geneigd de rollen om te draaien en willen niets opgeven voor elkaar,’’ is de mening van een van de aanwezigen. ,,Maar ik studeer niet voor niets,’’ brengt een 18-jarig meisje daar tegenin.

Aan het eind van de avond blijken de vrouwen, zowel jong als oud, toch meer met elkaar gemeen te hebben dan gedacht. ,,Het huwelijk is in harmonie met elkaar samenleven,’’ wordt er gezegd, waarna er instemmend wordt geklapt.
Deel dit bericht
trouwen uithuwelijken
0 reacties (Reacties tonen?)